Testimonials

Lees wat anderen te zeggen hebben over de werkwijze van holistisch coach Dennis Huizenga.

Paul van Katwijk

 

Dennis is een topper met diepgaande kennis over ademhaling en voeding/voedingssupplementen. Met deze kennis en zijn empathie is Dennis de perfecte coach voor mensen die verder willen komen. 

Wim Hof
 
 

Dennis,

Een man van vele markten, vele werelden, een ongeslepen diamant
Hij heeft de kracht van de ware zoeker, die dwars door de bestaande
verhoudingen autoriteit zal verkrijgen waar niemand om heen kan
Een mentale slijpsteen die uiteindelijk gericht als een met diamanten
bewapende boor , de geconditioneerde geest bevrijdt van blokkades
Door de abstractie van zijn werk zal hij onmiskenbaar de expertise
ontwikkelen die een zoeker kenmerkt, en met fingerspitzengefuhl aan kunnen tonen
Dapper moet je zijn om zich het op het pad van wazigheid, scherpe analyses te verkrijgen
Meer dan een coach, een mens die het echt weet
Ik zie in Dennis een kameraad voor het leven, een open vriendelijke man, met wie elke zee is te bezeilen
Dan trekt hij aan de touwtjes, maar samen bepalen we de koers

Prof. dr. H. Ebbers (Nyenrode Business University)
 

In de zoektocht naar een optimale balans tussen ratio en gevoel
en tussen werk en privé, stelt Dennis de juiste vragen, geeft hij structuur en is hij in staat spiritualiteit in te bouwen in je dagelijks leven.

John Martinus

(Directeur Itan opleidingen, NLP coach en trainer)

 

Een paar jaar geleden heb ik Dennis leren kennen en ik heb zelden een zo inspirerende persoonlijkheid ontmoet.

Dennis weet waar hij over praat en heeft eerst zelf in zijn leven bewezen

hoe je doelen kan bereiken zowel zakelijk als prive.

Hij is een voorbeeld waar je echt iets van kan leren.

Naast Mental Coaching weet hij ook hoe je voor je lichaam en gezondheid zorgt en dat is uniek.

Dennis gaat verder dan andere coaches.

Ik kan je hem met heel mijn hart aanbevelen en je zal succes hebben.

Giliam Boogerd
(manager ABN Amro)
 

Mijn ervaring

Ik waardeer enorm de manier waarop Dennis mij mijn eigen

emotionele achtbaan liet ervaren. Via mentale bewustwording

heeft hij het mogelijk gemaakt voor mij om in contact te komen

met mijn eigen identiteit en getoond wie ik werkelijk ben.

Mijn weg is duidelijk voor mij nu. Accepteer mijn uiterste respect.

Jan Geurtz
schrijver
 

Ik heb Dennis ervaren als een bekwame adem-coach. Hij heeft me goed geholpen met het loskomen van een chronische hyperventilatie waardoor ik slaapproblemen had. Hij is eerlijk, duidelijk en vriendelijk, en plaatst zich niet boven zijn cliënten.

Mandy Boere
zelfstandige hulpverlener

Na meerdere heftige hyperventilatie aanvallen inclusief ziekenhuisopname ben ik uiteindelijk via via bij Dennis terecht gekomen. Ik kon gelukkig snel langskomen en had al mijn hoop op Dennis gevestigd, niet heel eerlijk, maar gezien hoe ik mij voelde en hoe ik snakte naar lucht terwijl ik veel te veel ademde had ik maar één noodkreet, help mij!! 
Nu ben ik iemand die bijna nooit ziek is en nog nooit hyperventilatie heeft gehad dus nu ik 24uur per dag hyperventileerde was Ik redelijk in paniek en mijn ademhaling was volledig van slag. Dennis komt direct met praktische tools zodat je meteen aan de slag kunt. Eerst leren om minder te ademen, hoe moeilijk is dit! Hij legt alles goed uit en met zijn woorden nog in gedachten kom je door de hyperventilatie aanvallen heen. De aanvallen worden minder door de training en het eerste resultaat is met een week trainen al goed merkbaar. Wat een letterlijke verademing is dat! 
Maar dan begint het pas, trainen, trainen en trainen, elke dag. Maar elke dag gaat het beter!  Ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat het makkelijk is, maar Dennis geeft je al zijn kennis en reikt je al zijn hulp aan, maar het trainen zul je zelf moeten doen en dan zul je zien dat je je heel snel stukken beter voelt.
Dennis is de expert op dit gebied, heeft engelen geduld, helpt je bij paniek, weet hoe je je voelt en weet ook hoe het beter voor je zal worden. Leer van zijn kennis en ervaring, neem de training serieus, maak tijd voor jezelf om deze committent aan te gaan en je zult jezelf en Dennis dankbaar zijn voor de investering in jezelf.

Marieke 
office manager

Ik had enorme onrust en voelde me heel vaak benauwd. Dit gevoel gaf me onzekerheid en twijfels of het niet allemaal in mijn hoofd zat. Dennis heeft mij enorm geholpen, zonder hem weet ik niet of ik me wel nu zo goed zou voelen.

Marelien Jonker 

Ik belde Dennis tijdens een erge hyperventilatie aanval, ik kende hem niet, had gewoon gegoogled. Dennis zei met een hele rustige stem:  doe je wijsvinger onder je neus en adem zo langzaam en rustig uit zodat je tijdens het uitademen geen lucht op je vinger voelt. Dit deed ik 3 min. daarna was de hyperventilatie aanval over. Simpel he? zei Dennis met zijn rustige stem. Ik ben daarna vele malen naar hem toe gereden. Heerlijk om met hem te praten daar lekker buiten in Doornspijk. Dennis weet veel, kan goed luisteren en wil heel graag helpen. Ik doe nu, na een stressvolle periode de online cursus upgrade jezelf. Dennis houdt “een vinger aan de pols” als ik twee dagen niet geoefend heb krijg ik meteen een mailtje waarom ik twee dagen niet had ingelogd bij de cursus. De buteyko ademhaling kan veel klachten voorkomen en verhelpen. Het vergt wel wat doorzettingsvermogen, maar daar helpt Dennis op een hele sympathieke manier mee.

Rinke Roelofsen

 

Mijn succesverhaal

Ik heb al sinds mijn 15e jaar (nu dus ruim 25 jaar) last van behoorlijke klachten van de (bovenste) luchtwegen. Begon met jaarlijks een aantal keren neusbijholteontsteking waarvoor ik toen nog vaak een antibiotica kuurtje kreeg. Klachten werden in de loop der jaren steeds heviger en uitte zich naast altijd dichte neus ook in benauwdheidsklachten. Van de huisarts behoorlijk wat medicijnen voorgeschreven gekregen. Seretide (pufje) en Ventolin voor benauwdheidsklachten, Flexonase (corticosteroide) voor mijn (allergische) neusklachten en loratide (tabletjes tegen allergische klachten). Desondanks bleven de klachten voortdurend terug komen. Ik heb zelfs wel eens een Prednison kuurtje moeten gebruiken. Ben de laatste jaren ook nog frequent Otrivin gaan gebruiken wat oko een aanslag is op de neus. 
Eerlijkheidshalve moet ik ook nog wel even zeggen dat ik tot mijn 34e een flinke roker ben geweest maar ook nadat ik al een aantal jaren gestopt was bleef echte verbetering uit.
Mijn huisarts heeft weleens geopperd dat het wellicht een goed idee is om mij eens te laten opereren (holten schoonkrabben noemde hij dit geloof ik?) maar als je ziet en hoort hoe slecht ervaringen van mensen zijn na een KNO operatie (poliepen, etc.) dan schrikt mij dit (naast angst voor een operatie) behoorlijk af. 
Toch werd ik de laatste jaren behoorlijk wanhopig en heb ik een aantal dingen geprobeerd. Met osteopathie best een goede ervaring maar van kortere duur.

Buteyko methode

Mijn ouders hadden een artikel uit de plaatselijke krant voor mij uitgescheurd met een enthousiast verhaal van Dennis Huizenga over de Buteyko methode. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wat sceptisch in stond maar aan de andere kant dacht ik waarom niet en heb ik besloten dat dit mijn laatste ‘alternatieve’ poging was. 
Gezien de heftigheid van mijn klachten en toch het aantal vragen dat ik had hebben we gekozen voor een individuele training en ik kon al gauw bij Dennis terecht. Dit was dus 2 maanden geleden. Na een ‘intake’ en een sessie waarin Dennis mij de theorie en achtergrond van de methode heeft uitgelegd zijn we meteen aan de slag gegaan. En wat was mijn longconditie slecht. Ik begon met een adempauze (belangrijk eikpunt binnen de Buteyko metode) van 6 a 7 seconden). Ik ademde alsof ik aan het topsporten was en kwam al hyperventilerend bij Dennis binnen na het trapje op. Meteen aan de slag gegaan met door de neus ademen en trainen. Dit is in het begin behoorlijk beangstigend en oncomfortabel maar door het oefenen met Dennis toch het vertrouwen gekregen dat dit lukte. 
De afgelopen jaren haalde ik alleen met de mond adem, ander lukte niet. Door de Buteyko methode heb ik neus ademhalen geleerd en gaande weg leer ik steeds rustiger adem te halen . Ik haalde eerder adem voor 10. Afgelopen maanden ben ik 8 uren bij Dennis geweest en hebben we alles langzaam opgebouwd. Hier moet je overigens thuis ook veel voor doen, komt niet aanwaaien. Ik heb mijn adempauze inmiddels opgebouwd naar 35/40 seconden. Dit is nog niet ín het normale maar ik ben flink op weg. Sinds een paar weken gebruik ik geen medicijnen meer en ik voel mij al heel veel beter. Ik heb het niet benauwd meer. Mijn neus is al veel vaker open. Uiteraard heb ik, zegt ook Dennis, nog een weg te gaan om in het normale te komen maar als ik zo doorga (en dat ga ik) gaat het zeker lukken. Het fijne van deze methode vind ik dat ik door oefenen en trainen zelf invloed heb op mijn conditie. En ja, na al die jaren verstopt en benauwd te zijn, duurt het nog een tijd voordat ik weer helemaal gezond ben maar wat ik nu al bereikt heb maakt me al blij.

Naast de al genoemde ontwikkelingen slaap ik weer veel beter, voel ik mij rustiger/minder gestrest. Mijn hartslag is omlaag gegaan en ik ben al een paar kilootjes afgevallen. Mensen die ik een tijdje niet gezien heb zeggen dat ik er goed uitzie. Meer kleur in het gezicht en weer fonkeling in mijn ogen.

Dennis
De Buteyko methode is relatief simpel en effectief maar vraagt wel veel inzet. In mijn geval denk ik niet dat ik het met de Buteyko methode sec had gered. Dennis heeft veel vragen en bedenkingen weg kunnen nemen en mij weer veel vertrouwen gegeven. Ongelooflijk hoe hij in staat is om er voor te zorgen dat je weer vertrouwen krijgt in je lichamelijke- en mentale kracht. Vanaf de eerste keer geeft hij meteen een vertrouwd gevoel, als een goede vriend. En wat een humor heeft die man! Maar vooral moet ik zeggen dat hij mij vooral veel inzichten heeft meegegeven waar ik erg veel mee kan. Ik ben sinds kort 40 maar voel me sterker en jonger dan ooit.

Anja Roodzant

“Dennis staat voor mij voor respectvol, betrokken, bevlogen, zeer deskundig en scherp. Vanaf het eerste moment voelde ik mij op mijn gemak. Dennis had van mij maar een half woord nodig om mij te begrijpen en mij met zijn scherpe blik, gerichte vragen en oefeningen naar de kern van mijn blokkades te brengen. Door adviezen van Dennis toe te passen (overigens altijd met respect voor mijn tempo en proces) ben ik me steeds beter gaan voelen zowel fysiek als psychisch. Een onderdeel van de coaching was ook het aanleren van de Buteyko ademhaling. Deze manier van ademhalen heeft voor een significant verschil gezorgd in mijn gezondheid.

Bij Dennis komt alles samen waardoor je tools krijgt aangereikt waarmee je toe kan werken naar de ultieme balans tussen fysieke, psychische en sociale gezondheid”.

Video testimonial van

Marlon Voorhorst

video testimonial

Norbert Van Tuijl 

Toen ik op internet aan het rondzoeken was voor Buteyko methode, kwam ik uiteindelijk bij Dennis terecht. Toen ik zijn website en video’s bekeek, wilde ik graag bij deze therapeut aan de slag.

 

Deze man heeft mij de tools gegeven om aan mij zelf te werken. Ondanks het niet volledig gelukt is, ben ik ervan overtuigd dat de Buteyko methode werkt. Ik heb de korte termijn voordelen ervaren. Helaas nog niet de lange termijn. Dit heeft met mijn eigen discipline te maken. Buteyko methode is hard trainen. Ik hoop het binnenkort weer op te pakken en door te zetten.

 

Over dennis als therapeut. Ik kom zelf uit Naaldwijk. Om bij dennis te komen was ik 2,5 uur onderweg.

Dat had ik er voor over. Dennis is een hele fijne vent, die beschikt over veel kennis. Een allround therapeut.( holistische therapeut). Over elk gezondheid aspect kan Dennis je advies en tips meegeven. Dennis Huizenga kan ik daarmee van harte aanbevelen.

Volg Dennis Huizenga :

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2019 Upgrade jezelf, 

Schootbruggeweg 14A 

8085RW

Doornspijk, Netherlands

info@upgradejezelf.nl